Markt

Net als ieder jaar is er op de Protea ontmoetingsdag een markt. Je vind er oude bekenden maar ook leuke nieuwe aanbieders. Klik op de naam boven de informatie voor meer informatie over en websites van de aanbieders.

Wil je een handje helpen op de markt of bij de op/afbouw? Graag! Klik hier

AfriSWOP
Op de markt hebben we een nieuw initiatief: een kleding-ruil-kraam! Zoek je naar dat ene Zuid Afrikaanse Voetbalshirt, maar dan een maatje groter? Heb je zelf iets in de aanbieding dat er nog goed uitziet? Dan ben je hier op de juiste plek!
Bij een SWOP neem je zelf kleding mee die niet meer gedragen wordt, bijvoorbeeld om dat te klein is geworden. Die kleding lever je in bij de kraam en die leggen we neer of hangen we op. Tegelijk kun in de kraam rondkijken en kleding uitzoeken. Op die manier krijgt de kleding een tweede leven en wordt nog een keer gebruikt. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Stichting Masakhane
Masakhane is al jaren een trouwe ‘klant’ op de markt en zet zich in voor het geboorteland van hun kinderen. Samen bouwen aan een betere toekomst voor de kansarme kinderen in de townships is hun drijfveer. Op de markt verkopen ze leuke Afrikaanse spulletjes hun goede doel.

Gifts of Hope
Ook Gifts of Hope verkoopt Afrikaanse spulletjes. De producten van Gifts of Hope zijn handgemaakt en uniek. Achter ieder product schuilt een verhaal van armoede, misbruik, geweld en verdriet, maar ook een traan op weg naar heling en hoop.

Holland Gambia Foundation

Deze kraam met super leuke Afrikaanse kinderkleding en tassen komt ook naar de markt! Ze verkopen kleding voor een kindertehuis in Gambia.

Shopadopt
En Shopadopt komt, zij verkopen vrolijke en unieke cadeau’s voor het verwelkomen en verwennen van adoptiekids. Ze nemen vanalles mee war met adoptie en/of met Zuid-Afrika te maken heeft, zoals vlaggenlijnen!

Beauty by Aduse
Bij Beauty by Aduse worden natuurlijke verzorgingsproducten verkocht die afkomstig zijn uit Ghana.
De hier steeds populairder wordender ‘sheabutter’ en ‘African blacksoap’ werken erg goed tegen de droge huid en/of haar en zijn een goed alternatief voor reguliere verzorgingsproducten waar vaak veel chemicalien in zijn verwerkt. Neem vooraf alvast een kijkje op onze etsy shop, facebookpagina of instagram en we zien je 1 september graag bij ons kraampje!’’

 

Skippy & Flo
Skippy & Flo leert kinderen spelenderwijs over identiteit en diversiteit
Wij vinden het ook belangrijk dat kinderen zichzelf waarderen en de diverse samenleving omarmen? Skippy & Flo heeft schitterend kinderspeelgoed waarin kinderen zichzelf en verschillende culturen kunnen herkennen. Representation matters! Met ons speelgoed leren kinderen op een leuke manier over identiteit (zichzelf) en culturele diversiteit (anderen).

Wat vind je in onze winkel: allerlei soorten poppen. Allerlei soorten bruine poppen met verschillende skintones, met kroeshaar of met krullen. Educatieve spelletjes en kinderboeken zitten ook in ons assortiment. In onze boekjes heeft de hoofdpersoon een kleurtje. Leuk, maar ook belangrijk voor de kindertjes met een kleurtje om zich te herkennen in de belangrijkste persoon van het verhaal. Zij zijn ook helden en heldinnen!
Teach them young!

Stichting Baie Dankie + Schminck

De stichting bedenkt en organiseert acties om geld in te kunnen zamelen voor het goede doel. Zij verkopen leuke spulletjes en zullen, net als andere jaren, weer schminken!

 

Mini Queens
Poppen met prachtige afro’s gekleed in trendy hedendaagse Afrikaanse print kleding. Topjes, jurkjes, korte of lange rokken, jeans, met of zonder hoofddoek. Alles zelf gemaakt met liefde door oprichtster Stacey Esajas. Mooie poppen voor mensen met mooie hartjes. Voor ieder wat wils. Kun je niet wachten? Neem alvast een kijkje in de Mini Queens webshop op de Facebookpagina

Sable Tours
Een kleine organisatie en een specialist voor reizen naar Zuid-Afrika. Voor uitgebreide informatie over maatwerkreizen, kun je terecht bij de kraam van Sable Tours.

Afro hair beads
Kralen nodig om je Afro-hair nog leuker te maken? Ga dan even langs bij Afro hear beads. Wist je trouwens dat je de kralen ook kunt gebruiken om mee te knutselen?!

Proteaminibieb

In 2015 zijn we begonnen met de Protea Minibieb. Samen hebben wij een voorraad boeken over adoptie of Zuid-Afrika, die we onderling kunnen ruilen of lenen. Voor iedereen is wel wat te vinden, prentenboeken, voorleesboeken, kinderboeken, informatieve boeken, romans en thrillers. Op deze manier krijgen boeken meer kans om gelezen te worden.
Heb jij vorig jaar een boek geleend bij de Protea Minibieb? Neem het dan mee naar het Proteaweekend. Vooral romans en thrillers zijn erg geliefd om te lezen en door te geven! Iedereen die lid is van de vereniging mag gratis een boek lenen (volgend jaar terugbrengen of doorgeven aan een ander Protealid) of ruilen met een boek wat in deze minibieb past. Doe mee; leen een boek of ruil voor een boek van jezelf, waarvan je wilt dat andere kinderen of mensen het lezen. Als je aanvulling hebt voor deze bijzondere boekenverzameling, neem het mee, dan kunnen we daar andere Proteagezinnen blij mee maken. Boeken van de Protea minibieb zijn voorzien van een sticker/ inlegvel.

Initiatiefnemer: Antoinette Schram

Maureen Welscher
Maureen Welscher is journalist en moeder van twee geadopteerde kinderen. Ze heeft verschillende boeken geschreven en komt met haar boeken over Rootsreizen op de markt staan.

Zij deelt de kraam met Monique Weustink-Schmeitz. Monique heeft een (werk)boekje gemaakt voor adoptiekinderen tussen 6 en 12 jaar. De schrijfster is zelf als kind ook geadopteerd en weet dat het als geadopteerde lastiger kan zijn om te ontdekken wie je bent, bij wie je hoort en hoe andere mensen je zien. Nieuwsgierig? Lees dan het interview met haar in de Margriet. Haar boekjes ‘Dit ben ik” en “Dit ben ik 2.0’ zullen te koop zijn op de markt!

Bruine helden in de hoofdrol by Mylo Freeman!
In gewone boekenwinkels is het niet altijd makkelijk om prentenboeken te vinden met een gekleurde hoofdpersoon. Maar op de Protea-markt is er een hele kraam vol met de superleuke prentenboeken van Mylo Freeman. Ze noemt het ‘Prentenboeken met diversiteit’. Wat is het fijn als kinderen dat onze kinderen zich kunnen herkennen in Prinses Arbella.

Phunky Roots
De headwraps van Phunky Roots waren vorig jaar een grote hit onder de (tiener)meiden. Daarom komen ze dit jaar weer graag naar de markt! Kijk alvast voor de nieuwste collectie prints op de website.

Miss Alida
Verkoopt (school)tassen, boekjes, knuffels en T-shirts en alles met Miss Alida erop! Neem alvast een kijkje op de website, maar wacht met shoppen tot 1 september, want ze komt dit jaar echt naar de Proteamarkt!!

De Afrikaanse school
De Afrikaanse school wil graag vertellen en onderwijzen over de schoonheid van de Afrikaanse cultuur. Dat doen zij tijdens taal en cultuur lessen op zaterdagmiddag speciaal voor kinderen. Dit jaar komt Odilia, de oprichter van de Afrikaanse school, naar de markt om haar school te promoten. Ze zal ook een lekkere snack verkopen: samosas.

MoP Crafts
Nieuw op de markt is MoP crafts met diverse handgemaakte producten. Op deze wijze dragen zij vanuit Nederland een steentje bij aan een betere toekomst voor de kinderen van Mother of Peace, een kindertehuis in Zuid-Afrika. Ze verkopen bijvoorbeeld hele leuke stoffen slingers waarmee een verjaardag een heel Afrikaans tintje krijgt.

Kappers
Ook dit jaar zullen er weer twee kappers zijn: 1 voor jongens en 1 voor meiden. Voordat je besluit er met je zoon of dochter naartoe te gaan, raden we je aan even te kijken op de kappers-pagina van deze website.

Advertenties