Over Protea

Protea is een vereniging voor en door adoptieouders en hun kinderen uit Zuid-Afrika.

Nadat in het jaar 2000 de eerste drie echtparen met hun kinderen uit Pretoria in Nederland arriveerden, kwamen er in de afgelopen jaren tientallen kinderen bij. De behoefte aan uitwisseling, informatie en kennismaking groeide na de eerste ontmoetingsdag met nog maar 10 kinderen eind 2001 in Zeist.

De PROTEA-vereniging, net voor kerst 2003 opgericht door Zuid-Afrika adoptieouders ‘van het eerste uur’, wil de belangen van ouders en aspirant-ouders van adoptiekinderen behartigen. Dit gebeurt o.a. door het onderhouden van contacten met organisaties en instanties die betrokken zijn bij de adoptie uit Zuid-Afrika zoals Wereldkinderen, de Nederlandse Adoptie Stichting en de Zuid-Afrikaanse ambassade en andere adoptieorganisaties.

Ontmoetingsdagen zoals in de afgelopen jaren in Garderen & Otterlo bevorderen de contacten tussen de adoptiegezinnen. In 2018 is de Proteadag op de Paasheuvelgroep in Vierhouten.
Ondertussen zijn er 200 gezinnen aangesloten bij onze vereniging met meer dan 330 kinderen.

Meer informatie over Protea en allerlei handige informatie rond adoptie uit Zuid Afrika, reizen naar Zuid Afrika, etc kun je vinden op de reguliere site van Protea. Klik hier.

 

Advertenties